Oříškový velikonoční beránek

21. srpna 2007 v 12:47 |  recepty
Co domácnost, to jiný recept na beránka

<font color=green>Oříškový velikonoční beránek</font>
Velikonoční beránek se dá upéct z různého těsta a s různými přísadami. Někdo má rád beránka ala biskupský chlebíček, jiný dá přednost bábovkovému těstu třeba s vydatnou příměsí mletých oříšků.

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 45 minut


Ingredience na jednoho beránka:
20 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru moučky
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 sklenice oleje
1/2 sklenice mléka
200 gramů pomletých vlašských jader

Postup:
1. Vaječné žloutky utřeme s olejem a cukrem moučkou.
2. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a opatrně vlejeme mléko.
3. Ušleháme bílky na sníh a vmícháme do směsi.
4. Na závěr vmícháme rozemleté vlašské ořechy a nalejeme do vymazané a vysypané formy ve tvaru beránka.
6. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut.

Tip:
Po upečení beránkovi uvážeme slušivou červenou mašli kolem krku a párátkem mu zapíchneme do hlavičky dvě rozinky jako oči.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama